Feature Dokumentär: 50 min, Format; VHS, Year: 2000

År 2000 gjorde Calle Nyberg filmen “Sand mellan tårna”. Under 50 minuter får tittarna följa olika svenska windsurfare och deras relation till sporten.

Ett mål med filmen var att spegla den mångfald av människor som samlas på vattnet.

Jag ville att alla tittare skulle känna sig representerade, oavsett kunskapsnivå, bakgrund och yrke. Filmvisningen hölls för mer än 700 personer på Sturecompagniet i Stockholm. Det kändes stort när den visades på stora duken. Efteråt skickade jag filmen till de stora surfarna och företagen på Hawaii. Året efter ringde det tyska företaget Fanatic och ville att jag skulle filma marknadsföringsmaterialet för deras nya brädor. Det var början på ett 15 år långt samarbete… Text taget från reportage om Calle av: : https://kreatorarkivet.se/calleNyberg.html?fbclid=IwAR3EoNgRXDXNS5qcwh11DvrHFBSEzLhjFcvLauGORdc1BHjtPEQTcEt9Wo4